Bookmark and Share    
 

Beretning fra dødsruten

            En anderledes løbetur med juleøl

 

Midt i oktober fik Søren Skytte den idé at lave et marathon løb i forbindelse med juleøllets frigivelse fredag aften 4. november kl. 20.29

Den evige unge og smilende Thomas Madsbjerg sagde ja til at assistere Søren Skytte under udarbejdelse af rutens form og indhold.

Dagen, også kaldet J-dagen, oprandt og vi skulle mødes til start kl. 19.40 på Skt. Pauls Plads. Det eneste som vi andre vidste var, at der var indlagt 7 depoter i form af værtshuse på den 42,2 km lange rute. Vi var 15 løbere, hvoraf de fleste var udklædte og i julehumør plus 1 enkelt, som skulle følge os på en Christiania cykel med musik.

Lettere forsinket pga. start foto til Jule Tuborg begav vi os ud på de første 10 km uden pause og øl. På et tidspunkt efter 5 km blev der råbt stop ! Vi stod nu foran Kurt’s Mor og fluks blev der budt på shots. Den havde vi ikke set komme.

Videre løb vi indtil klokken blev 20.55, hvor vi stod foran Den Hvide Hest i Jægergårdsgade for, at være klar til juleøllets frigivelse kl. 20.59

Maria Ehlert som var mødt op til starten for at fotografere var nu stødt til igen. Søren må have visket hende i ørene, hvor første officielle værtshus skulle være kl. 20.59

Søren og Thomas havde ugen forinden været på byplanlægnings tur af værtshuse, som vi andre nu også skulle udsættes for !

Maria var på cykel og fulgte os på den videre færd i byen. Vi endte 5 km. senere i Åbyhøj foran English House, hvor vi indenfor fik aftenens 2. juleøl.

På vejen tilbage mod byen ad Silkeborgvej kom vi forbi Hot Girl - butikken for erotiske mennesker – hvor der lige skulle tages lidt fotos.

Midt på Vesterbrogade holdt der en Ceres øl bil med 2 Ceres barmfagre piger, som delte ud af godterne, der selvfølgelig var Ceres juleøl. Vi holdt os ikke tilbage og fik atter en juleøl. Tillige fik vi en masse bling bling sat på løbekostumerne. Det var et helt festligt indslag, som de 2 arrangører havde sat i stand.

Truobaduoren i Samsøgade havde æren af 3. depot. 70-80 røg hungrende unge mennesker var også i byen pga. juleøllet, hvilket gjorde at man skulle skære sig igennem lokalet. Her mødte vi Viktor. En feststemt herre sidst i tyverne, som engang i tidernes morgen havde lavet en ½ Ironman, men var nu i en anden kampvægt. Denne Viktor Hansen synes, at vores løbe idé var aldeles glimrende og valgte at løbe med. Det skal lige siges, at han var iført laksko, cowboy bukser, skjorte og habit jakke !

Efter ca. 4km da vi stod foran Hos Anton i Vestergade, var Viktor stadig med.

Vi fik igen en juleøl til tørsten og videre det gik mod Nordhavnen. Vi ville nu lige have nogle hurtige og lette km i benene uden for mange stop ved diverse lyskryds. Så Risskov Stien forbi Den Permanente blev løbet begge veje. Ude ved enden af Stationsgade og Asylvej tog vi afsked med Viktor, som stadig hang på. Han fik da lige løbet godt 10km inden han traskede hjemad.

Tilbage ved begyndelsen af Risskov Stien løb vi op mod Trøjborg, Hvor Peter Wessel var næste stop. Her var pigerne i klart overtal og mange løbere måtte være til rådighed for meget lidenskabelige kys. Bestemt ikke uinteressant men desværre for nogle skulle vi videre. Vi løb tilbage gennem byen for, at smage juleøllet på Vinstuen. Her var der proppet indenfor, så de fleste måtte stå udenfor og nyde en kold juleøl.

Nu tog vi en tur ned omkring havnen og helt ud til Østhavnen, hvor vi meget naturligt vendte, da den vej er blind. Nu var der kun et værtshus tilbage og det var ved startstedet Skt. Pauls Plads nemlig Søren Bruun. Der var åben og der blev drukket øl men ind, det måtte vi ikke komme.

Så var der ikke andet at gøre end, at få den sidste fyraftensøl hos en anden Søren – nemlig vores egen Søren Skytte.

Så efter 7 juleøl og 1 shot kunne vi konstatere, at det var gennemført. Anders fra Ålborg faldt ved Ingerslev Boulevard over en kantsten og måtte udgå nogle km efter. Hans kone Helle valgte så også at stoppe. Tak til Dan, som fulgte dem tilbage i den for dem ukendte by.

Brian Munk Jensen fik denne aften lavet sit første marathon løb. Denne tid, som var tæt på 7 timer, bliver næppe svær at slå til hans næste marathon løb.

Det var mit første marathon løb uden hverken vand / cola / energi drik over hovedet og på trods af det, gik det udmærket blot ved hjælp af juleøllet. Følte faktisk ikke at man var fuld men dagen efter op ad eftermiddagen kom der alligevel snigende en flok tømmermænd.

Se flere fotos fra turen under foto & video her på siden
 
Per Hjorth

 

DUUL          

Duul | 8000 Århus C - Denmark